Renraku-waza

Sist oppdatert 22.02.2021.

Renraku-waza er kombinasjoner av flere teknikker. Ordet renraku betyr noe i nærheten av forbindelse, kontakt, bindeledd, koordinasjon, knutepunkt eller lignende – alt avhengig av sammenhengen selvsagt. Det finnes mange lister i bøker og på nettet der du kan få tips om teknikker som passer sammen.

Mine favorittkombinasjoner er ippon-seoi-nage til ko-uchi-gari eller ko-uchi-gari til ippon-seoi-nage. Ippon-seoi-nage t er min tokui-waza (favoritteknikk), men ofte er jeg så fokusert på å få til den teknikken at motstanderen min åpner seg for en ko-uchi-gari i stedet. Resultatet er at jeg sannsynligvis gjør feiingen oftere enn skulderkastet.

Sampson Judo – ko-uchi-gari til seoi-nage

Leter man i bøker og spør andre judoka vil man raskt oppdage at det finnes utallige varianter av renraku-waza. Hvis vi tar utgangspunkt i seoi-nage, kan man blant annet tenke seg følgende forslag til kombinasjonsteknikker:

Bare for å nevne noen.

Ofte vil en kombinasjonsteknikk bestå av en teknikk som går i én retning etterfulgt av en teknikk som går i motsatt retning. Men det finnes selvsagt unntak. Toshihiko Koga kombinerte gjerne en kraftfull seoi-nage med en ny seoi-nage, og teknikk nummer to kom gjerne i samme retning som den første.

Kom gjerne med synspunkter, forslag til andre gode renraku-waza eller kritiske bemerkninger i kommentarfeltet nedenfor.

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997. I 2021 startet jeg en podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

En tanke om “Renraku-waza

  1. Personlig liker jeg som nevnt å kombinere ippon-seoi-nage med ko-uchi-gari, enten i den ene eller den andre rekkefølgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.