Judo Basics

Sist oppdatert 23.04.2023.

Judo Basics er en bok som nettopp dekker den mest grunnleggende biten av judo. Som de fleste judobøker starter den med en kort gjennomgang av judoens historikk, biografien til Jigoro Kano og noen enkle dojoregler.

Patricia Harrington som er forfatter av boka er en dyktig judotrener, og da boka kom ut hadde hun 6. dan fra Kodokan. Forordet er skrevet av Keiko Fukuda, og det gjør selvsagt boka enda mer interessant.

Deretter viser boken på en enkel og grei måte hvordan teknikker kan utføres. Teknikkene forklares ved hjelp av korte beskrivelser og strektegninger. Avslutningsvis kan du lese IJFs konkurransereglement, noe som jeg alltid synes virker meningsløst – siden dette stadig vekk endrer seg.

Inndelingen i boken er lagt opp etter såkalte graderingskrav til ulike belter. For en nybegynner kan kanskje dette virke forvirrende, siden disse kravene er ulike fra land til land. Boken kan være en grei kilde for ferske utøvere som bare trenger en kort og grei beskrivelse av teknikkene i judo. Ellers er ikke boken grundig nok til å tilby leseren noe utover et lite innblikk i hva judo er.

Judo Basics
Fakta
Forfatter: Patricia Harrington
Antall sider: 200
Forlag: Kodansha
Fakta og historikk
Kultur og filosofi
Teknikker
Illustrasjoner
Leservurdering1 Vurdering
2.5

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00