JudoMania > > The Invention of Martial Arts

The Invention of Martial Arts

Paul Bowman har skrevet en interessant bok om forholdet mellom kampsport og popkultur. Boka heter The Invention of Martial Arts, og i den stiller Bowman spørsmålet om hvorvidt popkulturen skapte kampsportfenomenet som vokste fram på 70- og 80-tallet, eller om påvirkningen gikk motsatt vei.

Paul Bowman jobber som professor ved Universitetet i Cardiff, og det merkes godt på boka. Boka er skrevet i en vitenskapelig stil med mange henvisninger til forskning og gode kilder.

Hva ville kampsport vært, og hvilken plass ville kampsport hatt i den vestlige verden uten ikoner som Bruce Lee og Jackie Chan? Ville vi hatt hitsangen “Kung Fu Fighting”? Hvilken rolle har orientalisme spilt i det å gjøre kampformer fra Asia populære i vår del av verden?

The Invention of Martial Arts er ingen bildebok. Faktisk er det ikke et eneste bilde i bok i det hele tatt. Den eneste illustrasjonen er forsida, og den kjenner mange av oss igjen fra Enter the Dragon.

Dette er en meget interessant bok for alle som er opptatt av mer enn den faktiske treningen. Dette er popkultur jeg har vokst opp med, og gjenkjennelsen og eksemplene som nevnes er som en “walk down memory lane”. Anbefales!

The Invention of Martial Arts
Fakta
Forfatter: Paul Bowman
Forlag: Oxford University Press
År: 2021
Fakta og historikk
Kultur og filosofi
Leservurdering2 Vurderinger
5

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00