JudoMania > > Ordliste for nybegynnere

Ordliste for nybegynnere

Sist oppdatert 20.03.2023.

Jeg har tidligere skrevet litt om ting som kan bli sagt i dojoen, og som en ytterligere støtte og hjelp får du her en ordliste for nybegynnere.

Bevis – resultatet av en eneste tv-sendt kamp der en judoutøver slår en hvilken som helst utøver fra en hvilken som helst kampsport.

Ego (stort) – 1) hovedårsaken til uenigheter med wannabe-filosofer som tror de kan mer enn deg om Østens filosofiske retninger og/eller 2) en hindring i forhold til å vise respekt. Kan man noen gang bli vist tilstrekkelig respekt, egentlig?

Kata – en forferdelig og pinlig form for dans, ofte antas det at man skal tilegne seg en eller annen for for skjult mening med judo etter tilstrekkelig med katatrening.

Ki – en usynlig og uforklarlig kraft som på mystisk vis gjør utøvere av tradisjonelle kampformer fullstendig overlegne alle andre idrettsutøvere.

Kriger – en person som er med i en krig. Noen ganger omtales, ved en noen som må være en åpenbar feiltagelse, utøvere av kampsport som krigere.

Mixed Martial Arts (MMA) – en moderne kampform, nøye designet og utformet slik at sponsorer og bakmenn skal tjene mest mulig penger.

Respekt – noe du alltid skal vise treneren, underkastelse, lojalitet, særlig når du ikke skjønner noe av det vedkommende forklarer.

Selvforsvar – et infløkt system med teknikker som benyttes som en erstatning for sunn fornuft og grunnleggende sosiale ferdigheter.

Svart belte – den delen av en judodrakt som er mest ettertraktet blant alle som trener judo – helt til de oppnår svart belte og later som om de aldri har vært så opptatt av beltefarger.

Tradisjon – en forklaring på hvorfor noe er som det er (dersom det ikke finnes fornuftige forklaringer).

Trening – en endeløs rekke av gjentagende bevegelser der du er ute etter å oppnå ulike resultater hver eneste gang.

Virkeligheten – et stort område med overfallsmenn som opptrer ubevæpnet og alene, og som på den måten alltid kan overvinnes ved hjelp av judo- og selvforsvarsteknikker.

Vitenskap – konsensus om visse aspekter ved en judo uten basis i noen som helst form for erfaring og empiri.

Bilde

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00