JudoMania > > Blind judomester legger overfallsmann i bakken

Blind judomester legger overfallsmann i bakken

Sist oppdatert 21.03.2023.

En raner fikk seg en skikkelig overraskelse da han skulle stjele penger fra en tilfeldig forbipasserende mann. Den 17 år gamle snauskallen gikk til angrep på en svaksynt, nesten blind, mann som nettopp hadde kjøpt seg en pakke sigaretter, like utenfor togstasjonen i Marburg, Tyskland.

Den 17 år gamle raneren hadde funnet seg alt annet enn et enkelt bytte. “Offeret” var Michael Esser (født 2. november 1973), en erfaren judoutøver.

Esser var på vei hjem fra en styrketreningsøkt, og han hadde planer om å få med seg fotballkampen mellom Tyskland og Wales.

Michael Esser lider av en arvelig sykdom som gjør at han ser verden rundt seg gjennom et slør. Før eller siden vil han bli fullstendig blind, men inntil videre kan han skjelne mellom lys og mørke – bortsett fra dette er det ikke mulig for ham å se noe.

Esser er på vei over en tom parkeringsplass i retning av en heis som skal ta ham til en gangbro over jernbanesporene. Han går forsiktig og leter etter hindringer med tærne, mens han stirrer på bakken foran seg.

Da Esser omsider kommer fram til heisen, bruker han fingrene for å finne knappen. Det er omtrent da han hører skrittene bak seg. En ung mann skyver seg inn i heisen og sier: “Gi meg sigarettene!”

Esser nekter.

Den fremmede mannen står rett foran ham, Esser kan se nesa hans, så nærme hverandre står de. Overfallsmannen skyver ham. “Gi meg sigarettene, ellers slår jeg deg i ansiktet.”

I 1995 ble Michael Esser verdensmester i judo for synshemmede. Han har også vært i finalen i EM fire ganger, og han har vært tysk mester i judo ti ganger. Esser har 3. dan i judo.

Judo skal kun brukes i nødstilfeller utenfor dojoen. Michael Esser prøver derfor å unngå konflikt ved å gå vekk. Han tar et skritt fremover, men den andre står i veien. Den andre tar tak i Essers jakke, men Esser klarer å rive seg løs. Han går ut av heisen i retning av en trapp, men overfallsmannen følger etter.

Da Esser snur seg blir han truffet av et slag i ansiktet. Slaget er så kraftig at Esser begynner å blø neseblod.

Nå har han fått nok.

Esser hopper fremover, tar tak i angriperens genser og trekker ham mot seg, så griper Esser ranerens høyre arm, vender skulderen mot motstanderen, lener seg fremover og trekker i armen.

Seoi-nage.

Raneren flyr over Essers skulder og smeller ryggen i asfalten. Esser hører den fremmede stønne og gispe etter luft. Esser kaster seg ned der han av erfaring vet at motstanderen må ha landet. Han legger vekten sin på brystet til vedkommende og holder ham fast ved hjelp av en kontrollteknikk (kesa-gatame).

Synes du dette var interessant? Motta et månedlig nyhetsbrev ved å legge inn e-postadressen din nedenfor:

Esser hører den fremmede rope på hjelp, og han kan så vidt registrere at overfallsmannen muligens har en eller to kompiser med seg. Esser legger mer press på halsen til overfallsmannen.

Noen forbipasserende som har hørt skrik kommer løpende. En av dem roper at Esser må slippe, men han svarer: “Jeg er blind, jeg er blitt angrepet.” Han slipper ikke taket i motstanderen før to politibetjenter dukker opp.

Ambulansepersonell ankommer etter hvert, men Esser ønsker ikke å bli med dem. Han vil hjem, for å få med seg slutten av fotballkampen mellom Tyskland og Wales.

Jeg er blind, men jeg er ganske sprek likevel. Jeg håper han tenker seg om to ganger før han prøver seg på noen igjen.
Michael Esser

Politiet i Marburg er imponert, og i en uttalelse heter det:

“Den blinde judomannen brukte noen ekspertgrep for å slenge raneren i bakken mens han ropte etter hjelp. En forbipasserende ringte politiet.”

Fotballkampen mellom Tyskland og Wales endte med seier til Tyskland (2-0). Begge målene ble skåret av Tysklands kaptein Miroslav Klose.

Kilder

Bilde

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

2 kommentarer
0:00
0:00