JudoMania > > Selvforsvar mot større motstandere

Selvforsvar mot større motstandere

Sist oppdatert 21.03.2023.

Ikke la motstanderen diktere kampen!

Det er viktig at det er du som legger premissene for kampen. På den måten kan du unngå styrkene til motstanderen din. Det kan for eksempel være nyttig å se på posisjonen motstanderen din inntar. Det kan si noe om styrkene til vedkommende. Ser det ut som om vedkommende har tenkt å sparke? Ser det ut som om vedkommende har tenkt å gripe tak i bena dine? Tror du vedkommende ønsker å slå?

Hold avstand!

En av de største fordelene til en større mostander er rekkevidden til vedkommende. Hold deg på trygg avstand, og vær i konstant bevegelse. Gå til høyre og venstre, dukk unna slag og spark.

Du er raskere enn motstanderen!

Dersom alle andre forhold er like, så er det stor sjanse for at du er raskere enn en større motstander. Vedkommende har rett og slett mer vekt å forflytte. I tillegg er det lengre vei å bevege seg for alle kroppsdelene til motstanderen.

Unngå brytekamp!

Dette punktet er viktig. Sannsynligvis er en større motstander sterkere enn deg, og vedkommende er i alle fall tyngre enn deg. Både tyngde og styrke spiller en langt større rolle dersom du er nødt til å bryte mot en motstander, særlig nede på bakken.

Tiden er på din side!

Du har det ikke travelt. Når du møter større motstandere er tiden din venn. Store kropper blir raskere slitne, så la vedkommende slite seg ut.

Vil du lese flere tips om selvforsvar? Her finner du flere artikler om selvforsvar.

Bilde:

Hva synes du om denne artikkelen?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

0:00
0:00