JudoMania > > Vil du begynne på judo?

Vil du begynne på judo?

Sist oppdatert 09.02.2024.

Denne nybegynner-guiden forklarer deg hva judo er, hva du trenger å tenke på hvis du vil trene judo, og hvilket utstyr som er nødvendig for å få utbytte av treningen. Dessuten får du vite hvor du kan henvende deg hvis du lurer på noe.

Kort om judo

Judo er en moderne kampsport som ble utviklet i Japan for omtrent 140 år siden. Kampformen består hovedsaklig av kast- og kontrollteknikker, og den kan minne litt om bryting. Judoklubbene i Norge er registrert i Norges Judoforbund som er et særforbund under Norges Idrettsforbund.

Teknikker

Det finnes spark og slag – atemi waza i judo, men disse teknikkene brukes aldri på ordinære judotreninger.

Treningsutstyr og -klær

Den første gangen du trener judo er det ikke nødvendig med annet utstyr enn en vanlig treningsdrakt. Det er fint om klærne du bruker er litt vide, og de kan gjerne være slitt. Treningstøyet kan med fordel dekke knær og albuer – slik at du unngår skrubbsår.

For å få fullt utbytte av treningen, bør du ha en judodrakt, og mange klubber låner ut en drakt slik at du kan teste hvordan judo faktisk er allerede på første økt. Som regel selger klubbene også billige og gode drakter. Det er sjelden billigere å kjøpe direkte fra forhandler. En grei judodrakt koster omtrent 700-1000 kroner. Men du finner også judodrakter som er langt dyrere. Dette er ikke noe poeng for deg som er nybegynner, for slike drakter er først og fremst ment for konkuroranseutøvere på det høyeste nasjonale og internasjonale nivået.

Det lønner seg ikke å bruke karate- eller taekwondodrakter. Disse er tynnere enn judodrakter, og de vil derfor raskt bli ødelagt.

Alder og kjønn

  • Alder: 8-10 år og oppover (enkelte klubber tilbyr “judolek” eller “knøttejudo” for barn helt ned til 3-4 år)
  • Kvinner og menn (kvinner og menn trener sammen, men konkurrerer hver for seg)

Mer informasjon

Norges Judoforbund
Postadresse: 0840 Oslo
Besøksadr.: Sognsveien 75 K

Nettside: www.judo.no

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00