JudoMania > , , > Den ultimate guiden til kampsport

Den ultimate guiden til kampsport

Sist oppdatert 01.05.2023.

Den ultimate guiden til kampsport er en bok begregnet på barn og ungdom, men den er jammen ikke så verst for oss litt eldre heller. Boka tar for seg et tjuetalls kampsporter. Judo er selvfølgelig med. Hvert kapittel starter med noen enkle råd til deg som har lyst til å begynne med en kampform. Man kan for ekempel lese at om du liker tøffe kast, er kanskje judo noe for deg, og om du vil unngå mye tøff nærkontakt, er kanskje ikke judo noe for deg.

Videre kan du lese om judofrelste kjendiser og morsomme fakta om judo. Boken beskriver en vanlig treningsøkt, den tar for seg enkle konkurranseregler, og til slutt får du en enkel og grei historisk oversikt med fokus på Jigoro Kanos liv. Det er også morsomt at Esther Myrebøe er med som judoens representant i boka.

Resten av Den ultimate guiden til kampsport er bygd opp på samme måte. Og etter en kjapp gjennomlesing av boka, virker dette som en ryddig og skikkelig oversikt. I tillegg til å presentere de aller mest kjente kampsportene tar boka også for seg et par legender i kampsportverdenen, Jackie Chan Bruce Lee og Jet Li. Det er jo artig for oss som vokste opp på 70- og 80-tallet.

Jeg hadde også stor sans for innledningen. Der kan du lese en morsom tegneserie, og forfatterne har tatt med noen tanker om hva som er felles for de fleste kampsporter.

Spark, slå, rull kast og les! Og ha det gøy!

Annette Munch
Den ultimate guiden til kampsport
Konklusjon
Den ultimate guiden til kampsport anbefales på det varmeste!
Fakta og historikk
Kultur og filosofi
Teknikker
Bilder
Leservurdering4 Vurderinger
Positivt
Fullpakket med bra innhold
Kule illustrasjoner
Troverdig og korrekt informasjon
Humor
Negativt
Ikke så mye å hente her, for deg som er opptatt av teknikker. (Men det er helt etter min smak. Teknikker kan du lære på trening av en instruktør;)
2.9
Må ha!

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

0:00
0:00