JudoMania > Artikkel > Den ultimate guiden til kampsport

Den ultimate guiden til kampsport

Den ultimate guiden til kampsport er en bok begregnet på barn og ungdom, men den er jammen ikke så verst for oss litt eldre heller. Boka tar for seg et tjuetalls kampsporter. Judo er selvfølgelig med. Hvert kapittel starter med noen enkle råd til deg som har lyst til å begynne med en kampform. Man kan for ekempel lese at om du liker tøffe kast, er kanskje judo noe for deg, og om du vil unngå mye tøff nærkontakt, er kanskje ikke judo noe for deg.

Videre kan du lese om judofrelste kjendiser og morsomme fakta om judo. Boken beskriver en vanlig treningsøkt, den tar for seg enkle konkurranseregler, og til slutt får du en enkel og grei historisk oversikt med fokus på Jigoro Kanos liv. Det er også morsomt at Esther Myrebøe er med som judoens representant i boka.

Resten av Den ultimate guiden til kampsport er bygd opp på samme måte. Og etter en kjapp gjennomlesing av boka, virker dette som en ryddig og skikkelig oversikt. I tillegg til å presentere de aller mest kjente kampsportene tar boka også for seg et par legender i kampsportverdenen, Jackie Chan Bruce Lee og Jet Li. Det er jo artig for oss som vokste opp på 70- og 80-tallet.

Jeg hadde også stor sans for innledningen. Der kan du lese en morsom tegneserie, og forfatterne har tatt med noen tanker om hva som er felles for de fleste kampsporter.

Spark, slå, rull kast og les! Og ha det gøy!

Annette Munch

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Støtt JudoMania!Gi et lite bidrag til JudoMania (egentlig meg, da)

Du kan støtte med alt fra 30 kr i måneden og oppover. Kanskje jeg får nok penger til å betale for utgiftene jeg har når det gjelder nettside og podcast? Det hadde vært kult! (Og du kan når som helst stoppe betalingen.)