Den ultimate guiden til kampsport

Sist oppdatert 31.03.2021 av Arne Midtlund

Den ultimate guiden til kampsport

Arne Midtlund

Skjermbilde 2021 03 31 kl. 09.14.55
Den ultimate guiden til kampsport er en bok begregnet på barn og ungdom. Den tar for seg et tjuetalls kampsporter. Judo er selvfølgelig med. Hvert kapittel starter med noen enkle råd til deg som har lyst til å begynne med en kampform. Man kan for ekempel lese at om du liker tøffe kast er kanskje judo noe for deg, og om du vil unngå mye tøff nærkontakt er kanskje ikke judo noe for deg.

Videre kan du lese om judofrelste kjendiser og morsomme fakta om judo, ikke ulikt det jeg skriver om her på JudoMania. Boken beskriver en vanlig treningsøkt, den tar for seg enkle konkurranseregler, og til slutt får en enkel og grei historisk oversikt med fokus på Jigoro Kanos liv. Det er også morsomt at Esther Myrebøe er med som judoens representant i boka.

Resten av Den ultimate guiden til kampsport er bygd opp på samme måte. Og etter en kjapp gjennomlesing av boka, virker dette som en ryddig og skikkelig oversikt. I tillegg til å presentere de aller mest kjente
kampsportene tar boka også for seg et par legender i kampsportverdenen, Jackie Chan og Bruce Lee. Det er jo artig for oss som vokste opp på 70- og 80-tallet.

Jeg hadde også stor sans for innledningen. Der kan du lese en morsom tegneserie, og forfatterne har tatt med noen tanker om hva som er felles for de geste kampsporter.
Velskrevet
Bilder
Judoverdi
Kultur og historie

Oppsummering

Jeg kan anbefale unge utøvere å lese denne boka, og den er jammen ikke så verst for oss litt eldre heller.

3.6

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.