JudoMania > > Trene judo alene?

Trene judo alene?

Sist oppdatert 09.12.2023.

Hvis du av en eller annen grunn må trene judo uten partner, står du overfor en liten utfordring. Judoteknikker dreier seg alltid om å manipulere og kontrollere en motstander, og elementer som balansebrudd og løft er vanskelige å øve på uten en partner. Det finnes likevel et par øvelser man kan gjøre dersom man ikke har noen å trene med.

Bevegelsesmønstre, innganger og fotarbeid kan du øve på alene. Plasser gjenstander på bakken, for å markere hvor uke vanligvis ville hatt føttene sine. De skikkelig barske bruker selvsagt murstein som markører.

Du kan også trene på innganger med hendene mot en vegg eller med grep en ribbevegg. Noen synes også det kan være greit å kjøre innganger under vann. Øvelser i basseng er fint i en restitusjonsfase etter en skade.

Bruk strikk eller judobelte når du øver på uchikomi. Hvis du brukes strikk, kan du eksperimentere med ulike motstand i strikken. Vanskelighetsgraden øker hvis du fester beltet eller strikken i et bevegelig objekt som for eksempel en boksesekk eller en dør.

Husk at disse øvelsene aldri vil kunne erstatte en ordinær judotrening der en judotrener vil kunne korrigere og veilede deg.

Lykke til!

Bilde

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

2 kommentarer

Les mer her

0:00
0:00