Russian judo

Sist oppdatert 27.03.2021.

Russian judo

Arne Midtlund

Russian judo
Velskrevet
Bilder
Kultur og historie
Judoverdi

Oppsummering

De fleste som trener judo, og som har litt greie på konkurransejudo vet at russisk judo er helt særegen. Den russiske formen for judo inneholder mange uortodokse grep, teknikker og løft. Mye av inspirasjonskilden er den russiske kampformen sambo. Kritikken mot russisk judo dreier seg særlig om at den er ganske kraftkrevende.

Boken “Russian Judo” inneholder kapitler om den russiske judoens historikk, tachi waza, ne waza og om bruk av teknikkene i konkurranser. Slik sett er boken en tradisjonell “Masterclass”-bok.

Personlig likte jeg historikkdelen aller best. I moderne sammenheng er nok boka mindre nyttig. Mange av teknikkene er ikke tillatt i konkurranse fordi tori tar tak i bena til uka.

Avslutningsvis vil jeg bare nevne at sidetallet kan lyve litt fordi boken er skrevet med en usannsynlig liten skriftstørrelse.

3.8

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997. I 2021 startet jeg en podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.