Olympic judo – preparation training

Sist oppdatert 05.03.2021.

Olympic judo – preparation training

Arne Midtlund

olympic judo
Dette er den aller første judoboken jeg kjøpte, og på mange måter har den vært den aller nyttigste boken om trening som jeg har lest. I løpet av hele min karriere som konkurranseutøver, var dette boken jeg brukte for å legge opp treningsprogrammene mine. Det var også treningsprogrammene her som hjalp meg til en sekser på særoppgaven i kroppsøving på Drammen videregående.

Boken tar for seg hva som er (var) nødvendig for å bli en god internasjonal konkurranseutøver i judo. Selv om man ikke har slike ambisjoner, inneholder boken mye viktig og nyttig informasjon om treningsprinsipper og metoder. Når alt sammen i tillegg er knyttet tett sammen med Neil Adams kunnskaper om judo, må resultatet bli bra.

Boken er inndelt på følgende måte:
– Basic principles of preparation training
– Skill
– Stamina
– Strength
– Speed
– Suppling
– (P)sychologi and other related problems
– Schedules and programming
Velskrevet
Bilder
Judoverdi
Kultur og historie

Oppsummering

Dette er en svært nyttig og oversiktlig bok for deg som vil trene seriøst. Treningstipsene er fortsatt gyldige – selv om boka begynner å dra på åra.

3.5

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997. I 2021 startet jeg en podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.