JudoMania > Artikkel > Kotaro Okano

Kotaro Okano

Kotaro Okano ble født i 24. april 1885 og døde 2. juni 1967. Okano begynte å studere Tenshin Shinyo-ryu jujutsu og Musou-ryu jujutsu fra han var 17 år, og tre år senere begynte han på Kodokan i en alder av 20 år. På Kodokan ble han trent av Hajime Isogai og Hidekazu Nagaoka.

Både i 1907 og 1908 vinner Okano Budokai Youth Demonstration Tournament. Ryktet om den sterke Okano fra Kansai-regionen sprer seg. Okanos suksess stammet spesielt fra bakkekamp, ne-waza.

I noen tilfeller er det nødvendig å ta sjansen og angripe motstanderen voldsomt og uavbrutt. Dette vil hindre motstanderen i å forsvare seg på en god måte. Hvis du gjør en feil, vil du bli overveldet av motstanderen, så når du benytter anledningen til å angripe, vil du være i stand til å overvelde motstanderen. Du må angripe uten avbrudd. På samme måte, når du havner i en defensiv posisjon, ser du alltid etter muligheter for å gjenvinne stillingen din, og du jobber kontinuerlig for å gjenvinne initiativet. Den virkelige spenningen ved bakkekamp ligger i denne vekslingen.

Kotaro Okano

Okano ble den niende personen som fikk 10. dan. Dette skjedde etter hans død i 1967. Før denne utmerkelsen hadde han blitt utnevnt til shihan av ledelsen ved Budo Senmon-Gakko. Hans evner i ne-waza ble regnet som helt enestående i Japan.

Kilde

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer her

Støtt JudoMania!Gi et lite bidrag til JudoMania (egentlig meg, da)

Du kan støtte med alt fra 30 kr i måneden og oppover. Kanskje jeg får nok penger til å betale for utgiftene jeg har når det gjelder nettside og podcast? Det hadde vært kult! (Og du kan når som helst stoppe betalingen.)