JudoMania > , > Kotaro Okano

Kotaro Okano

Sist oppdatert 04.04.2024.

Kotaro (Yoshitaro) Okano ble født i 24. april 1885 og døde 2. juni 1967. Okano begynte å studere Tenshin Shinyo-ryu jujutsu og Musou-ryu jujutsu fra han var 17 år, og tre år senere begynte han på Kodokan i en alder av 20 år. På Kodokan ble han trent av Hajime Isogai og Hidekazu Nagaoka.

Både i 1907 og 1908 vinner Okano Budokai Youth Demonstration Tournament. Ryktet om den sterke Okano fra Kansai-regionen sprer seg. Okanos suksess stammet spesielt fra bakkekamp, ne-waza.

I noen tilfeller er det nødvendig å ta sjansen og angripe motstanderen voldsomt og uavbrutt. Dette vil hindre motstanderen i å forsvare seg på en god måte. Hvis du gjør en feil, vil du bli overveldet av motstanderen, så når du benytter anledningen til å angripe, vil du være i stand til å overvelde motstanderen. Du må angripe uten avbrudd. På samme måte, når du havner i en defensiv posisjon, ser du alltid etter muligheter for å gjenvinne stillingen din, og du jobber kontinuerlig for å gjenvinne initiativet. Den virkelige spenningen ved bakkekamp ligger i denne vekslingen.

Kotaro Okano

Okano ble den åttende personen som fikk 10. dan. Dette skjedde etter hans død i 1967. Før denne utmerkelsen hadde han blitt utnevnt til shihan av ledelsen ved Budo Senmon-Gakko. Hans evner i ne-waza ble regnet som helt enestående i Japan.

Intervju med Yuji Nimura der han snakker om Okanos betydning for kosen judo og utviklingen av ne-waza og sankaku-jime.

Kilde

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00