Judo for fred – judo for peace

Sist oppdatert 31.12.2020.

Afghanistan har gjennom flere år vært herjet av krig og uroligheter. Barn og unge som bor i Afghanistan i dag har aldri opplevd annet enn ufred.

Kvinnenes og jentenes situasjon har vært preget av undertrykkelse, og som en konsekvens av dette er lek og sport blitt fjernet fra barnas oppvekst. Judo for fred ønsker å gi sporten tilbake til barn og unge i Afghanistan, med særlig fokus på jentene.

Prosjektet har sitt utspring i et samarbeid mellom Norges Judoforbund (NJF) og den Afghanske olympiske komité, igangsatt av den norske ambassadesekretæren i Kabul, Stig Traavik (tidligere OL-deltaker i judo og suveren deltager og vinner av et titalls NM i judo). Resultatet av samarbeidet ble et pilotprosjekt der afghanske barn og ungdommer (også jenter) fra barnehjem i Kabul fikk muligheten til å trene judo.

En rekke norske judoutøvere har besøkt Kabul for å delta som instruktører. Det spesielle er at også kvinnelige judoutøvere har vært instruktører og med dette gitt afghanske jenter muligheten til å delta på treningene.

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997. I 2021 startet jeg en podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.