JudoMania > , > Ep. 7: Intervju: Jarne Byhre om selvforsvar

Intervju: Jarne Byhre om selvforsvar

Sist oppdatert 20.03.2023.

I denne episoden av podcasten handler det om selvforsvar, men ikke hva jeg mener om selvforsvar. Med meg som ekspert på temaet har jeg Jarne Byhre som jeg har kjent mer eller mindre hele livet, eller i alle fall fra vi var sånn 10-12-år gamle. Vi trente judo sammen både i Drammen Judo Club og i judogruppa til Konnerud IL. Og egentlig trente vi sammen så å si daglig i mange år. 1. dan i judo tok vi i Sandefjord i 1989.

Jarne Byhre var tidlig ute med å prøve ulike kampformer som taekwondo og hapkido. Dette inspirerte med til å trene shotokan karate i en periode. Dessuten lærte Jarne meg noen taekwondo-teknikker, og vi sparret en god del i stua hans.

Jarne fortsatte å trene mange ulike kampformer, og disse ramser han opp i podcast-episoden. For min egen del, synes jeg det var gøy å bli med på kendo, aikido og brasiliansk jujutsu.

Pre-fight, fight, post-fight

Jarne og jeg snakker om flere sider ved det å trene selvforsvar, og han er spesielt opptatt av det som omfattes av pre-fight, altså det man kan gjøre før det er noen som helst fysisk kontakt mellom personene.

I tillegg snakker vi litt om ulike tilnærminger til selvforsvarstrening, og Jarne forklarer bakgrunnen for slagordet de bruker i sin trening:

Make it work.

Jarne Byhre

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

0:00
0:00