JudoMania > , , > Ep. 12: Intervju: Jørgen Hillestad om norsk judo

Intervju: Jørgen Hillestad om norsk judo

Jørgen Hillestad har vært president i Norges Judoforbund siden 2018. Han er medlem i Namsos judoklubb – egentlig siden 80-tallet – bortsett fra et lite avbrekk på noen år da han bodde i Arendal. Men han har også bakgrunn fra Trondheim Judokwai. I Arendal var Jørgen Hillestad med på etableringen av IL Sørfjells judogruppe.

I denne episoden av JudoMania Podcast snakker vi litt om Hillestads bakgrunn og hans vei inn i judo. Her får vi høre litt om både tidligere trenere, mange gode opplevelser, men også om et overfall på åpen gate.

Image-2
Jørgen Hillestad, Trøndercup 1 – 1984

Det blir også litt snakk om topp- og breddeidrett, og vi tar en prat om hva som gjøres i norsk judo både for våre beste utøvere, men også for å ivareta breddeidretten. I den forbindelse nevner også Jørgen Hillestad alt det gode arbeidet som er gjort i klubbene nå som korona-restriksjoner har satt en stopper for judotrening i mer eller mindre halvannet år.

Judotrenerne er viktige, og NJF har et stort fokus på trenerutvikling. Her mener både Jørgen Hillestad og jeg at norsk judo har grunn til å være stolte av seg selv. Og Hillestad snakker med entusiasme om trenerfestivalen som finner sted på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport 17. – 19. september 2021.

Image-scaled
Jørgen Hillestad, judo i skolen

Judo for fred nevnes, ikke minst fordi det er sørgelig aktuelt på grunn av situasjonen i Afghanistan. Hillestad mener at judo har mye å tilby, også for dem som ikke er opptatt av å konkurrere. Her nevnes alle de gode verdiene judo står for, og det spesielle og nære vennskapet man får gjennom å drive med den fantastiske idretten vår.

Image-3-scaled
Jørgen Hillestad og Neil Adams, Tokyo (2019)
Image-1
Jørgen Hillestad, Kodokan (2019)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.