Intervju: Annette Münch og Den ultimate guiden til selvforsvar

Oppdatert 25.04.2022.

Annette Münch er forfatter, journalist, innholdsprodusent, tekstforfatter og redaktør. Hun har også trent mange ulike kampformer og spesielt mye taekwondo. For noen år siden var hun med på å skrive Den ultimate guiden til kampsport. Münch har også skrevet flere ungdomsbøker, men i denne samtalen var det altså kampsport som var hovedfokuset – selv om det ble tid til litt andre temaer også.

I denne episoden av JudoMania Podcast snakker jeg med Annette Münch om kampsport, hva det har betydd for henne, noen av erfaringene hennes, og selvsagt snakker vi om bøker, særlig Den ultimate guiden til kampsport. Den ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste faktabok for barn og ungdom i 2012.

Da jeg leste den for første gang i 2012 synes jeg den var interessant, morsom, og at den hadde masse godt innhold i en flott innpakning. Jeg skrev en omtale av da den, og den kan du lese her. I forbindelse med intervjuet du kan høre i podcasten leste jeg boka på nytt. Og boka holder seg meget godt! Den er fortsatt morsom og interessant; det skjer mye kult på hver side, og det er en fin balanse mellom fakta, fun facts, humor og glimt i øyet. Og den er proppfull av informasjon, uten at det føles som den er overlesset.

9788202345266
Den ultimate guiden til kampsport (2012)

Skrevet av Annette Münch og Hanne Eide Andersen

Bibliografi

For Kaoskrigeren fikk Annette Münch Kulturdepartementets debutantpris. I forbindelse med presentasjonen av romanen samarbeidet hun med Aris fra Klovner i kamp. De reiste rundt på skoler og forsøkte å nå fram til de gutta som ikke alltid leser så mange bøker.

Jenteloven kom i 2009, og for den ble Annette Münch nominert til Brageprisen. Fem år senere vant hun Brageprisen for boka Bad Boy: Steroid (2014). I presentasjonen av denne boka samarbeidet hun med Erik og Kriss. I 2018 kom romanen Dropout som tar for seg skoleungdom som slutter å møte opp på skolen.

Hvis du vil lese mer om bøkene til Annette Münch, kan du sjekke nettsidene hennes.

AnnetteMunch
Annette Munch

Eva Rose Furmyr, CC BY-SA 3.0 , via Wikimedia Commons

Kilder/bilder

Avatar

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, og i 1989 fikk jeg 1. dan. Disse nettsidene har jeg lagd siden 1997. I 2021 startet jeg podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har grunnfag idrett, mellomfag nordisk og en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.