JudoMania > > Brigitte Auber

Brigitte Auber

Sist oppdatert 15.10.2023.

Brigitte Auber ble født 27. april 1928. Hun har spilt i over 30 filmer, og hun var mest aktiv på midten av femtitallet. Auber var svært ettertraktet og berømt i sitt hjemland blant annet fordi hun var en seriøs og hardtarbeidende skuespiller.

Auber spilte ofte brunette-rollen i såkalte “Nouvelle Vogue”-filmer. Den kjente Alfred Hitchcock brukte henne i ilmen “To catch a thief”. Etterhvert overtok Brigitte Bardot rollen som fransk publikumsfavoritt, og Brigitte Auber forsvant fra filmbransjen.

Brigitte Auber var en seriøs judoutøver i Frankrike på denne tiden, og hun hadde brunt belte. I et intervju som er publisert 27. november 1956 sier hun at hennes høyeste ønske er å gradere seg til 1. dan. I forbindelse med det samme intervjuet forsøker journalisten seg på en liten kamp med Auber. Han har grønt belte, og det varer ikke lenge før han må gi opp. “I bakkekamp er jeg uslåelig”, uttaler Brigitte Auber.

Brigitte Auber var aktiv i promoteringen av judo som kampform for kvinner. Det var ikke så mange kvinner som drev med judo på femtitallet, og hun ble stadig intervjuet om sin store lidenskap. Her la hun gjerne vekt på at svake personer kunne vinne over sterkere motstand, og at judo hjalp henne med å holde figuren.

Kilde

  • IMDb (). Brigitte Auber
  • Jelmi, René (27. november 1956). Deux passions: LE THÉÂTRE ET LE JUDO, Feuille d’avis de Neuchatel

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00