Ronda Rousey

Ronda Rousey (født 1. februar 1987) er en amerikansk judostjerne som har gått over fra å delta i judokonkurranser til å gå MMA-kamper. Der har hun hatt stor suksess.

Ronda Rousey var den første amerikanske kvinnen som vant en medalje i OL. Det skjedde under OL i Beijing i 2008. Allerede fire år tidligere deltok hun i OL i Athen. Hun var da den yngste judoutøveren i mesterskapet, kun 17 år gammel. Det samme året ble hun junior-verdensmester. Rousey konkurrerte både i vektklassen inntil 70 kg og inntil 63 kg. Judotreneren hennes var ingen ringere enn Jimmy Pedro. Han var ikke særlig begeistret for Rouseys beslutning om å begynne med MMA.

Ronda Rousey\WBUR Boston’s NPR News Station/Flickr

23. februar 2013 var hun den første kvinnen som gikk en UFC-kamp. Da gikk hun mot Liz Carmouche. Rousey vant til slutt kampen med sin spesialteknikk som hun har med seg fra judo – juji gatame.

Rousey er kjent for å slenge med leppa før kampene. Her er hva hun sa om Liz Carmouche før kampen:

I’m an Olympic caliber athlete and she’s a high school wrestler.

Ronda Rousey

Den 170 cm høye og 61 kg tunge Ronda Rousey har hatt stor suksess som judoutøver før hun gikk over til å konkurrere i mixed martial arts. Det kan virke som om hun også vil få en fin karriere i UFC-sirkuset. Hennes styrker som MMA-utøver gjenspeiler hennes judobakgrunn: takedowns, submissions, eksplosivitet og olympisk erfaring.

Kilder

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer her