JudoMania > , > 5 grunner til å trene judo

5 grunner til å trene judo

Sist oppdatert 21.03.2023.

Når du begynner med en kampform, som for eksempel judo, kan det være smart å finne ut (hvis du ikke allerede vet det) hvorfor du ønsker å trene nettopp judo. Hva er målet ditt? Hva håper du å få ut av treningen? Hvorfor trener du ikke noe helt annet i stedet? En bevisstgjøring omkring disse spørsmålene kan være med på å gjøre treningen din mer givende. Nedenfor har jeg listet opp fem vanlige grunner til at folk velger å trene nettopp judo.

1. Judo er gøy og det er god trening

Det er ganske vanlig at man begynner å trene judo rett og slett fordi man vil komme i form. Og hvis man i tillegg kan ha det gøy, så er de aller fleste av oss fornøyd. Kampformer, og kanskje særlig judo, vil gi deg økt styrke, utholdenhet, koordinasjon, balanse og til en viss grad fleksibilitet.

2. Judo er selvforsvar

Mange som begynner med kampformer har et ønske om å lære seg selvforsvarsteknikker. Det er absolutt et logisk ønske hos dem som oppsøker en judoklubb, men fokus i en judoklubb er sjelden rent selvforsvar. Det betyr ikke at judo ikke egner seg som selvforsvar; det betyr bare at man ikke trener spesifikt på selvforsvarssituasjoner.

3. Judo gir innsikt i spennende kultur og tradisjoner

Mange mennesker er interessert i det kulturelle, tradisjonelle og historiske aspektet ved kampformer. Jeg har for eksempel alltid hatt en stor interesse for disse sidene ved judo. Og her er det mye man kan sette seg inn i!

4. Judo er en fullkontakt kampsport

Judo har i utgangspunktet overhodet ingenting å gjøre med MMA, UFC, Pride, K1 eller andre former for fullkontakt kampsport der alt er tillatt. Judokonkurranser er i aller høyeste grad fullkontakt, men kampformen er regulert av strenge regler som er innrettet slik at skader sjelden oppstår. Det gir utøverne en unik mulighet til å trene intenst uten særlig risiko for skader.

5. Judo er en internasjonal sport og konkurranseidrett

I judo arrangeres det konkurranser på mange nivåer, alt fra klubbmesterskap til OL. Judo har vært en olympisk gren siden 1964, og på verdensbasis er judo den største kampsporten. Det betyr at judoklubber verden over er godt organisert, har skolerte trenere, og har felles retningslinjer og reglement.

I Norge er Norges Judoforbund underlagt Norges Idrettsforbund. Man har landslag og offisiell godkjent trenerutdanning.

Bilde

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00