3 tips for effektiv shime-waza

Sist oppdatert 15.05.2021.

En korrekt utført shime waza bør i de gfleste tilfeller vise seg effektiv i løpet av sekunder. Som uke skal du egentlig ikke oppleve annet enn at hvis du ikke slår av så vil du miste bevisstheten.

  • Øv deg på å feste et hensiktsmessig grep umiddelbart. Du bør i størst mulig grad unngå skifte av grep underveis. Oppretthold grepet ditt og jobb deg sakte, men sikkert inn i en posisjon der kvelingen sitter.
    Husk at det alltid er bedre med konstant press enn rå styrke.
  • Sørg for å plassere og posisjonere uke slik at det blir vanskelig å gjøre motstand. Ikke gi uke mulighet til å vri seg unna. Det betyr i praksis at du ofte må jobbe en stund før du faktisk kan sette inn selve teknikken.
  • Skaff deg en posisjon som du føler deg komfortabel i. Det er viktig at du er i balanse slik at du kan bruke hele kroppen, ikke bare armene eller hendene.

Bilde

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997. I 2021 startet jeg en podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.