Trevor Leggett

Sist oppdatert 05.05.2021.

Trevor Leggett er en kjent judotrener, forfatter og oversetter. Han har vært president på Budokwai. Han var særlig opptatt av zen og tradisjonell yoga, og mange nettsider har tatt opp nettopp dette aspektet ved Leggetts arbeid. Alle bøkene han skrev ble dedikert til hans yoga-lærer dr. Hari Prasad Shastri.

Trevor Leggett har bodd både i India og Japan, Han var språkmektig og kunne både japansk og sanskrit. Like etter andre verdenskrig fikk han jobb som sjef for BBCs avdeling i Japan. Her hadde han
radiosendinger på japansk to ganger hver dag fram til 1970.

Trevor Leggett oppnådde 6. dan i judo, og graden ble tildelt ham fra Kodokan. I tillegg har han 5. dan i shogi som er en japansk form for sjakk.

I 1984 ble Leggett tildelt en av de aller høyeste æresbevisningene man kan få av den japanske keiseren. Begrunnelsen for tildelingen var hans arbeid for forståelse og innsikt på tvers av ulike kulturer. I 1987 ga All-Japan Buddhist Association han en litteraturpris for sine oversettelser av japansk litteratur.

Trevor Leggett døde som følge av slag 2. august 2000. Han ble 85 år gammel.

Kilde

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997. I 2021 startet jeg en podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.