The A-Z of Judo

Mange regner dette for å være et helt grunnleggende innslag i et judobibliotek. Boken inneholder 100 navngitte kast og 90 bakketeknikker. Det at flere teknikker ikke er tillatt i konkurranse gjør etter min mening boken mye mer interessant enn mange andre judobøker.

“The A-Z of Judo” inneholder ikke noe annet enn beskrivelser og bilder av teknikker. Dette er egentlig et konsept som jeg ikke liker helt, men i denne boken synes jeg det absolutt fungerer. For det første er det greit med en uttømmende oversikt over nage-waza og osaekomi-waza, og for det andre gir ikke boken seg ut for å gi noe annet enn teknisk innsikt i judo.

Beskrivelsene av teknikkene er helt greie, og bildene er ryddige. Dermed blir dette en bok jeg trygt kan anbefale alle judoka – enten de er nybegynnere eller mer erfarne.

I denne boken er det tilsammen omtrent 200 ord om historikk, kultur og filosofi, så derfor gir det ingen mening å bedømme denslags nedenfor. Når det gjelder grunnleggende teknikker er boka derimot skikkelig god!

The A-Z of Judo
Fakta
Forfatter: Syd Hoare
Antall sider: 192
Forlag: Ippon
Teknikker
Illustrasjoner
Leservurdering1 Vurdering
5

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer her