JudoMania > Artikkel > Øk balanseevnen radikalt

Øk balanseevnen radikalt

Balanse er viktig i alle kampformer, også i judo. Uten balanse klarer vi ikke å kaste motstanderen vår i bakken, og vi blir selv enklere offer for motstanderens teknikker.

Den enkleste måten å forbedre balanseevnen på er ved å gjøre noe med stillingen man står i. Judoutøvere lærer mange triks for å stå i god balanse. Men her er det tips som kanskje ikke så mange har tenkt på:

La hofte og midje peke i samme retning som den foten du har mest vekt på.

Vektfordelingen på føttene er stort sett alltid ulik. Dette er et naturlig resultat av at vi beveger oss, og av at motstanderen prøver å flytte på oss. Selv om vi aldri så mye forsøker så vil vi nesten aldri ha nøyaktig like mye vekt på hver fot. Samtidig er det også slik at føttene gjerne peker i litt ulike retninger.

Forsøk dette selv ved å la noe forsøke å dytte deg i alle fire retninger. La først hofte og midje peke i samme retning som den foten med minst tyngde over seg. Prøv deretter å la hofte og midje peke i samme retning som den foten med mest vekt over seg.

Når var det enklest å holde balansen? Har du andre tips som du vil dele i kommentarfeltet nedenfor?

Kilde

Bilde

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer her

Støtt JudoMania!Gi et lite bidrag til JudoMania (egentlig meg, da)

Du kan støtte med alt fra 30 kr i måneden og oppover. Kanskje jeg får nok penger til å betale for utgiftene jeg har når det gjelder nettside og podcast? Det hadde vært kult! (Og du kan når som helst stoppe betalingen.)