JudoMania > > Intervju med Eva Isaksen

Intervju med Eva Isaksen

Sist oppdatert 01.05.2023.

JudoMania Online har vært på nett i 10 år, og jeg presenterer i den anledning noen sentrale skikkelser i norsk judo. Intervjuene er gjort via e-post. Denne gangen skal vi bli litt bedre kjent med Eva Isaksen fra Trondheim Judokwai. Hun er for tiden leder kontrollkomiteen i Norges Judoforbund.

Når, hvor og hvorfor begynte du å trene judo?

Svar: Trondheim Judokwai, høsten 1976, lære koordinering/balanse

Hva er ditt beste judo-minne?

Svar: Veldig mange gode minner. Et da jeg var helt vektløs i en fabelaktig Ippon seoi nage. (Jeg er normalt ganske tung.)

I verdensmålestokk er judo en stor idrett, men i Norge er det ikke mer enn litt over 3000 registrerte utøvere. Antall utøvere har til og med minket de siste 20 årene. Hva tror du må gjøres for å øke antall utøvere?

Svar: Få økonomi til å ansatte en hovedtrener i klubben på heltid som kan legge opp løp mot skoler/SFO i gymtimene på skolene samtidig som nivået på alle de ordinære treningene kan forbedres. Dette er god markedsføring tror jeg.

Flere norske utøvere gjør det ganske bra i internasjonale turneringer. Kan dette utnyttes i markedsføringen judo?

Svar: Ja, problemet er at det er for få selgere/folk innen PR-bransjen som utøver judo.

Kampformer som judo nevnes ofte i sammenheng med selvforsvar i massemedier. Mener du dette er positivt eller negativt? Kan og bør dette utnyttes for å rekruttere nye utøvere?

Svar: Siden massemedia elsker kun negative nyheter, er det jo sjelden vinklet slik at det er positivt med judo eller judo sammenlignet med andre kampsporter.

Judo møter hard konkurranse fra andre kampformer som for eksempel kickboksing, taekwondo og MMA (mixed martial arts). Enkelte treningssentre tilbyr til og med dropin-timer i kampsport. Bør judoklubbene tilby flere og mer varierte kurs?

Svar: Om en har økonomi til å ansette en hovedtrener, vil slike tilbud kunne bli aktuelt. Normalt er det noen få “hobbytrenere” som har full jobb, familie mm i tillegg til at de vil trene selv og kapasiteten er en flaskehals.

Hva er dine egne mål/drømmer for de neste årene i judosammenheng?

Svar: Å få 20 utøvere på hvert treningspass i klubben og gjerne slik at vi må utvide til 3 økter pr. kveld 5 kvelder i uka. Og ha det slitsomt, lærerikt og morsomt på treningene.

Tusen takk til Eva Isaksen. :-)

(Bildet er hentet fra LinkedIn-profilen til Eva Isaksen.)

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

0:00
0:00