Ichiro Abe

Sist oppdatert 05.08.2021.

Ichiro Abe (født 1923) har vært medlem av All Nippon Judo Federation, Promotions Panel og International Division på Kodokan. Ichiro Abe har brukt mye tid på å reise i Europa, og han var tidligere landslagstrener i Belgia. Et av hans favorittordtak er:

Nanakorobi yaoki! (Hvis du faller syv ganger, så må du reise deg åtte ganger.)

Ichiro Abe
Ichiro Abe kjører litt lett uchikomi.

Ichiro Abe uttalte seg om OL i Tokyo i et intervju i februar 2020. Da var det ingen som visste at OL ville bli utsatt på grunn av covid-19. Uansett, sa Abe at OL i judo er en sjanse for hele judofamilien til å komme sammen, for å understreke de virkelige verdiene i judo – nemlig at disiplin er viktigere enn konkurranse. Han la til at i våre dager har det å vinne blitt viktigere enn alt annet, og han håper at det vil bli revurdert, i alle fall til en viss grad.

Ichiro Abe demonstrerer judo i Kina.

I norsk sammenheng er det ekstra interessant at Ichiro Abe graderte flere av de første norske judoutøverne til 1. dan. Det skjedde i 1956. Torkel Sauer, Henrik Lundh og Per Ombudstvedt ble gradert i Danmark av Ichiro Abe som da var 4. eller 5. dan.

Kilder

Bilder

Om Arne Midtlund

Jeg har trent judo siden 1983, fikk 1. dan i 1989 og begynte å lage disse nettsidene i 1997. I 2021 startet jeg en podcasten JudoMania. Jeg har jobbet som lærer på ungdomsskolen siden 1998, er lektor med opprykk og har en mastergrad i multimedia og utdanningsteknologi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.