Ichiro Abe

Ichiro Abe (12. november 1922 – 27. februar 2022) begynte å trene judo på Kodokan i 1938, og i 1946 begynte han å jobbe for Kodokan.

Ichiro Abe har vært medlem av All Nippon Judo Federation, Promotions Panel og International Division på Kodokan. Abe brukte mye tid på å reise i Europa, og han var tidligere landslagstrener i Belgia. Et av hans favorittordtak var:

Nanakorobi yaoki! (Hvis du faller syv ganger, så må du reise deg åtte ganger.)

Ichiro Abe
Ichiro Abe kjører litt lett uchikomi.

På 1950-tallet tilbragte Abe flere år i Frankrike og Belgia, og mye av judoen der er påvirket av hans syn på hvordan man best trener og konkurrerer i judo. I norsk sammenheng er det ekstra interessant at Ichiro Abe graderte flere av de første norske judoutøverne til 1. dan. Det skjedde i 1956. Torkel Sauer, Henrik Lundh og Per Ombudstvedt ble gradert i Danmark av Ichiro Abe som da var 4. eller 5. dan.

Ichiro Abe demonstrerer judo i Kina.

Ichiro Abe uttalte seg om OL i Tokyo i et intervju i februar 2020. Da var det ingen som visste at OL ville bli utsatt på grunn av covid-19. Uansett, Abe sa at OL i judo er en mulighet for hele judofamilien til å komme sammen, for å understreke de virkelige verdiene i judo – nemlig at disiplin er viktigere enn konkurranse. Han la til at i våre dager har det å vinne blitt viktigere enn alt annet, og han håper at det vil bli revurdert, i alle fall til en viss grad.

Kilder

Bilder

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Les mer her