JudoMania > Judo-waza > Nage-waza > Tai-otoshi

Tai-otoshi

Tai-otoshi
Kawal Kahlon og undertegnede demonstrerer tai-otoshi for lokalavisa, Fremtiden

Tai-otoshi (体落), kroppsfall, er et armkast der uke kastes over benet til tori. I tai-otoshi skjer det vanligvis et sterkt balansebrudd på skrått forover. Det er viktig å sørge for et skikkelig balansebrudd før man snur seg rundt. Tori snur seg rundt og trekker uke ved hjelp av armene over sitt ben.

Det finnes flere varianter av teknikken der forskjellene stort sett handler om hvordan tori plasserer bena. Blant annet er det ulike meninger om hvor strake bena skal være, om hele foten skal stå i gulvet, hvor tyngdepunktet til tori skal være og så videre. I tillegg er det noen forskjeller når det gjelder hvor strake armene til tori skal være, og det er ulike meninger om hvorvidt hendene til tori alltid skal være foran vedkommendes skuldre.

Tai-otoshi er et populært kast. Neil Adams sier at han gikk over fra å kaste morote-seoi-nage til tai-otoshi, for å redusere sjansen for å skade seg.

Tai-otoshi i konkurranser

I videoen nedenfor ser man tydelig hvor effektivt tai-otoshi kan være i konkurranser. Selv om teknikken ser tilsynelatende enkel ut, så er det mange tekniske aspekter å passe på.

Tai-otoshi i konkurranser

Drop-knee-tai-otoshi (koreansk tai-otoshi)

Koreansk tai-otoshi (drop-knee-variant)

Kilder

Bilder

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

0:00
0:00