JudoMania > , , > Brette en judodrakt

Brette en judodrakt

Sist oppdatert 21.03.2023.

Det finnes mange måter å brette en judodrakt på, og mange av oss stapper den kanskje bare ned i bagen uten å brette den i det hele tatt. Det finnes likevel en offisiell Kodokan-måte å brette judodrakta på. Den kan man se illustrert i boka Kodokan Judo, skrevet av Jigoro Kano.

Slik bretter du judodrakta

Hvorfor brette drakta?

Det kan kanskje virke unødvendig å brette judodrakta, men det er flere som synes dette er en viktig detalj som kan si noe om hvilken holdning man har til det å trene kampsport. Kanskje det er å overdrive betydningen noe, men det er i alle fall en ganske praktisk måte å organisere judodrakta på.

Personlig bretter jeg den alltid på denne måte før jeg legger den i skapet, men jeg skal ærlig innrømme at jeg sjelden bretter drakta pent etter trening. (Da er jeg gjerne altfor sliten til å tenke på sånt.)

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Hva mener du? Skriv en kommentar her:

Les mer her

0:00
0:00