JudoMania > > De beste nettsidene om judo

De beste nettsidene om judo

Det er vanskelig å velge ut de beste nettsidene om judo, for det kan være mange meninger om hva som er bra, viktig, morsomt, spennende og lærerikt når man skal fokusere på judo. Derfor er denne lista med nettsider basert på ett eneste kriterium: Jeg synes nettsida er bra! Her finner du også tips om sosiale medier og Youtube-kanaler. Er du ute etter podcaster om judo (bortsett fra JudoMania Podcast)? Da finner du noen forslag her.

Har du tips til meg? Glimrende! Send meg gjerne idéer til flere nettressurser.

Blogger og personlige nettsider

Jeg liker godt å lese om enkeltpersoners erfaringer, synspunkter og opplevelser knyttet til idrett – og ikke minst knyttet til judo. Her prøver jeg å spore opp de mest interessante fortellingene med judo som utgangspunkt. En nettside som JudoInfo er ikke med fordi den oppdateres svært sjelden.

An older judoka – Denne bloggen skiller seg fra mange andre nettsider om judo ved at det er en mann i slutten av 40-åra som rett og slett forteller om sine små seiere og utfordringer knyttet til det å starte opp judotrening etter å ha vært borte fra judomatta i 20 år. Her er det mange morsomme og interessante skråblikk på det å trene judo. Det er lett å kjenne seg igjen. Artiklene er korte og greie å lese også.

Blind judoka (Youtube) – I denne dokumentaren kan du få et lite innblikk i treningen og forberedelsene Jordan Mouton gjort i forkant av De paralympiske leker i London 2012. Dokumentaren består av seks korte episoder der vi får være med på oppturer og nedturer.

Matt’s blog – På nettsidene til BeyondGrappling finner du artikler, bøker og mye annet. Men det jeg synes er mest interessant på disse sidene er bloggen til Matt D’Aquino som har 5. dan i judo og 1. dan i BJJ. Et positivt trekk ved denne nettsida er at den fortsatt oppdateres og er aktiv.

Institusjoner, forbund og organisasjoner

Her finner du linker til ressurser som enten er utgitt av eller tar for seg ulike institusjoner, organisasjoner eller judoforbund. Norges judoforbund (NJF), Den europeiske judounionen (EJU) og Det internasjonale judoforbundet (IJF) har selvsagt oppdaterte og fine nettsider, men de fyller en annen funksjon enn det jeg er ute etter her på JudoMania.

Kodokan Judo (Youtube) – Kodokan har virkelig fått dreisen på Youtube-kanalen sin. Filmene, teknikkene og – ikke minst – utøverne har svært høy kvalitet. Det hjelper jo selvsagt at Kodokan er judoens vugge, og at all informasjon derfra har høy troverdighet. Youtube-kanalen er mye bedre enn nettsidene til Kodokan. (Selv om nettsidene nylig fikk en oppgradering, preges de fortsatt av linker som ikke fungerer og en noe rotete strukur.)

Konkurranse

Nettsider, podcaster, Youtube-kanaler, SoMe om konkurranser finnes det mange eksempler på. På JudoMania skal jeg først og fremst dekke andre sider ved judo enn de som handler om konkurranse. Men linkene nedenfor vil gi dere som er opptatt av konkurranse mye oppdatert og nyttig informasjon.

JudoInside – JudoInside inneholder alt du trenger å vite om konkurransejudo. Her finner du kampreferat, utøverprofiler, lister over de beste utøverne og så videre. Kort fortalt inneholder JudoInside alt som JudoMania ikke har – nemlig fokus på konkurranser.

JudoTV.com – JudoTV er et tjeneste som leveres av IJF. Her kan du se livestream fra alle de store judokonkurransene som foregår rundt omkring i hele verden. Gratisversjonen tilbyr dessverre ikke muligheten for å se kamper i opptak, så her må du se på kampene akkurat når de foregår. Det går an å kjøpe abonnement på tjenesten, og da kan du se tidligere kamper uten annonser og reklame.

Teknikker

Det finnes mange eksempler på nettsider, sosiale medier og Youtube-kanaler som tar for seg teknikker. Her har jeg prøvd å fokusere på de som enten gir offisiell, troverdig og oppdatert informasjon, eller på ressurser som holder høy klasse når det gjelder pedagogikk og didaktikk.

Darcelito (Instagram) – Darcel Yandzi er en fransk judoka som har medaljer og gode plasseringer i både VM og EM. Han har etter hvert blitt en anerkjent trener, og han legger ofte ut morsomme og interessante øvelser på sin Instagram-konto. Trenerne i klubben min, NJJK, bruker gjerne noen av øvelsene til Darcelito, og det er med på å gjøre treningene både utfordrende og lærerike.

Judo techniques (IJF) – Denne siden er god! Her får du alle teknikere – både trinn for trinn og i konkurranse. Alt er systematisk og fint satt opp. (Noen videoer har gjemt seg bak en betalingsmur, men du kommer langt uten å betale noe som helst.)

Superstar Judo (Fighting Films) – Dette er den eneste appen om judo som gir mening å laste ned. Den inneholder noen gratisressurser, men du får kun fullt utbytte om du abonnerer på innholdet. Alle videoene er av høy kvalitet, og innholdet oppdateres en gang i blant. Noen av videoene ligger gratis på Youtube, men de aller fleste videoene er kun tilgjengelige via betalingsløsningen.

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

Legg inn en kommentar

Les mer her