JudoMania > Judo-waza > Ukemi-waza > Yoko-ukemi

Yoko-ukemi

Yoko-ukemi er sannsynligvis den teknikken en judoutøver oftest bruker. Så å si alle judokast ender med at uke lander delvis på siden. Noe av årsaken til det er den naturlige rotasjonen som ligger i mange av judokastene, men det har også å gjøre med at tori kontrollerer uke ved å holde i en av armene når kastet avsluttes. På den måten kan tori bidra til å dempe fallet ditt samtidig som kastet utføres med god kontroll.

Efficient Judo, yoko-ukemi

Hvis man først har lært ushiro-ukemi, så vil ikke overgangen være så stor til yoko-ukemi. For judotreneren er det også i denne teknikken viktig å legge vekt på at hodet ikke skal treffe matta, og at man bør slå av ganske nærme kroppen.

Fallteknikken kan trenes inn på mange måter. En vanlig metode er å bruke del-hel metoden. Man lærer altså hver del for seg, og til slutt setter man det hele sammen til en større helhet. Naturlige deler man kan trene på er: sette seg på huk, krysse bena foran seg mens man sitter på huk, krysse bena foran seg samtidig som man setter seg på huk, slå av.

I den neste fasen innes det flere øvelser man kan bruke:

  • Stå parvis front mot front, hold hverandre i hendene, kryss benet for det andre, sett dere på huk, rull over til siden.
  • La en utøver kaste deg rolig med stort hoftekast. Pass på at du lander i riktig posisjon før du reiser deg igjen.
  • Sidelengs fallteknikk i strøm over matta (fordi repetisjon er helt sentralt for ferdigheter i ukemi-waza).
Hva synes du om denne artikkelen?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

0:00
0:00