JudoMania > Judo-waza > Katame-waza > Kami-shiho-gatame

Kami-shiho-gatame

Kami-shiho-gatame

Den følgende beskrivelse av kami-shiho-gatame er fra boka ‘Judo Kyohan: A Master Text’ skrevet av (Yokoyama, Sakujiro og Oshima Eisuke i 1915:

“Osaekomi waza brukes alltid når motstanderen din ligger på ryggen, og i den følgende forklaringen vil vi ta det for gitt at han er i den posisjonen.

For å bruke kami-shiho-gatame, legg knærne nær hodet hans, og skyv høyre arm langs hans høyre side og under hans høyre arm. Ta tak i høyre side på beltet med et naturlig grep, mens du tar tak i venstre sidepå beltet med venstre hånd på samme måte. Legg deretter brystet på hodet hans og hodet på brystet hans.

Spre knærne, og senk hofte og lår så mye som mulig. Hvis motstanderen din prøver å reise seg, ved å løfte skulderen, skyv den ned med brystet. Hvis han prøver å reise seg, ved å vri midjen, forhindre det med hånden din. Uansett hvor hardt han kan prøver å reise seg, ta passende midler for å forhindre ham, og la ham aldri reise seg.

Selv om du opprettholder en riktig posisjon og et godt grep, vil han alltid kunne finne en åpning, hvis du er stiv i kroppen eller bare bruker kreftene dine på den ene siden. Din antagonist vil dra nytte av det og lykkes med å reise seg. Dette er ikke tilfelle bare i dette trikset, men også i et hvilket som helst annet triks av osaekomi-waza. Når du holder motstanderen din under deg, må du ikke være stiv i kroppen din, og heller ikke bruke for mye styrke eller for lite styrke, men vær klar til å bruke styrken din i enhver situasjon når det synes nødvendig.”

Frigjøring fra kami-shiho-gatame

Frigjøring fra kami-shiho-gatame

Bilder

Hultström, Michael, Judo illustrations, Flickr

Hold deg oppdatert med én e-post fra meg i måneden!

Jeg spammer ikke! Det kommer kun én e-post hver måned.

0:00
0:00