Jeg heter Arne Midtlund (f. 27.11.1971), og jeg har trent judo siden september 1983. I 1989 graderte jeg meg til 1. dan, og jeg var da blant de aller yngste i Norge med svart belte i judo. Favoritteknikkene mine i judo er dropdown seoi nage og ko uchi gari. Jeg er helt klart mest glad i tachi waza, men jeg har selvsagt sans for bakkekamp også.

I løpet av de årene jeg har trent judo, har jeg fått mange nyttige erfaringer og lært en god del. Dette ønsker jeg å dele med andre, blant annet gjennom disse nettsidene. Jeg er opptatt av å lære nye ting også, så alle innspill og kommentarer blir lest med ydmykhet og interesse.

Jeg har stor og variert erfaring som trener – både på klubb- og kretsnivå. Utøverne jeg har vært trener for har vært alt fra nybegynnere til landslagsutøvere – både jenter og gutter, unge og gamle. Dessuten har jeg vært med på å arrangere flere selvforsvarskurs for barn, ungdom og kvinner. Jeg har deltatt i mange konkurranser – både som representant for klubb og krets, og jeg har vært utøver i rekrutteringsgruppen til landslaget i judo. I flere av konkurransene har jeg gjort det ganske bra.

De siste årene har jeg ikke deltatt i konkurranser, men jeg trener fortsatt aktivt – både judo og andre kampformer. I tillegg arbeider jeg som lærer i kroppsøving i grunnskolen. For tiden er jeg medlem i Norges eldste judoklubb, NJJK.

I løpet av de siste 36 årene har jeg tilegnet meg en del erfaringer og ganske god innsikt i flere kampformer. Jeg har blant annet trent en del shotokan karate, taekwondo, hapkido, aikido og jujutsu. Dessuten har jeg en del kunnskaper om brasiliansk jujutsu, jeet kune do, kendo, iaido og ulike former for gung fu.

Arne Midtlund og Raz Alavi