april 2021
JudoMania-logo
facebook twitter instagram 

Toshihiko Koga

24. mars 2021 våknet en hel judoverden opp til den triste nyheten om Toshihiko Kogas bortgang. Han rakk bare å bli 53 år gammel.

Bevegelighet

Ulike idretter stiller ulike krav til bevegelighet. Det er også slik at høy kapasitet på noen områder som for eksempel styrke eller teknikk kan kompensere noe for behovet for høy kapasitet når det gjelder bevegelighet. Likevel kan man med sikkerhet si at god bevegelighet er viktig i judo. De fleste teknikkene i judo stiller visse krav til leddutslag, og det er også enklere å holde seg skadefri med en viss bevegelighet.
emily-sea-coiWR0gT8Cw-unsplash

Skikk og bruk?

Egentlig burde dojoregler være overflødige, tenker jeg. Det handler jo bare om å oppføre seg hensynsfullt - litt som i Kardemomme by. Men når judoka, unge og gamle, nybegynnere og erfarne, skal trene sammen, kan det være godt med et felles utgangspunkt for oppførsel.

ready-for-training_t20_OpAWWg

Dojoregler.

Dojoreglene som jeg la ut traff mange av dere som er innom JudoMania. Gikk du glipp av dem? Her er de i all sin prakt. Bruk dem gjerne i din egen klubb.

Les også disse sakene

Det finnes mange eksempler på at judo har blitt brukt som selvforsvar. Her er noen av dem:
PÅ LANDSLAGET
Skjermbilde-2021-03-14-kl.-09.43.22
GRESK LANDSLAG
crime-criminal-thief-burglary-burglar-security-stealing-robber-robbery-danger-house-theft-mask_t20_wQb9Or
PÅ TOGET
32857643797_ba243bd905_k
Judo som merkevare
travel-park-america-fight-olympics-south-520924-pxhere.com_

Langlesing for en påske med smittevern i høysetet

"Budskapet skaper ikonet, ikonet bygger deretter oppunder og merkevarer produktet" (Qvisten Animasjon). Det vil altså si at produktet (judo) skaper et ikon. Dette ikonet kan man så bruke i markedsføringen av produktet (judo). Judo har en relativt lang historie i forhold til mange andre kjente merkevarer. Hvilke symboler har man så brukt, for å promotere judo?
facebook twitter instagram 
JudoMania lages av Arne Midtlund