mars 2021
JudoMania-logo
facebook twitter instagram 

Gamle saker i ny drakt!

Selv om det ikke legges ut så mange nye saker på JudoMania, så er oppdateringene av de gamle sakene i full gang. Alt fra tekst og bilder til kildehenvisninger og linker blir oppdatert. Her er det bare å følge med.

Kake - selve kastet

Hva er det viktigste i utførelsen av et judokast? Det er vanlig å dele et kast inn i flere faser. Man snakker gjerne om både balansebrudd, fotarbeid og posisjonering. Men i denne artikkelen ser jeg nærmere på selve kastfasen - altså når alt det andre er på plass.
Prata_no_Judo_feminino._21805458828

Hvilke teknikker finnes i judo?

Strengt tatt finnes det utallige judoteknikker og ulike varianter av disse. Men skal man være helt presis finnes det omtrent 100 offisielt godkjente teknikker. Disse presenteres selvsagt på JudoMania.

seoi-otoshi

Judokastene.

Judo handler først og fremst om spektakulære kast. Et perfekt utført kast gjør at en utøver vinner kampen. I judo finnes det 68 kastteknikker (nage-waza).

Les også disse sakene

Jeg oppdaterer gamle saker med ny informasjon. Her er tre artikler som er verdt å få med seg.
11 NE-WAZA-TIPS
two-judo-fighters-showing-technical-skill-while-pr-6K9PUDC
RANDORI
42980752685_35bfe854df_o
Kyuzo Mifune
Kyuzo_Mifune_01

Langlesing mens du venter på våren

Kyuzo Mifune er en ekte judolegende! Han ble født 21. april 1883 i Kuji ved Stillehavskysten nordøst i Japan. 20 år gammel, i 1903, ble han medlem på Kodokan.

Mifune var en av de mest sentrale personene når det gjelder utviklingen av judo helt fram til han døde av strupekreft, 82 år gammel, 27. januar 1965.
facebook twitter instagram 
JudoMania lages av Arne Midtlund