Kaori Matsumoto

Home / Kjente judoka / Kaori Matsumoto

Kaori Matsumoto ble født 11. september 1987. Hun er blant verdens beste judoutøvere, og hun kjemper i vektklassen for kvinner inntil 57 kg. I den store medaljesamlingen sin har hun både OL- og VM-gull. I tillegg har hun bronsje fra VM og mer enn 40 plasseringer blant de fem beste i internasjonale turneringer. De aller fleste av disse er førsteplasser.

OL i London i 2012 var ingen god opplevelse for det japanske landslaget, og Kaori Matsumoto var den eneste fra Japan som vant gullmedalje i dette mesterskapet. I Rio 2016 gikk det ikke like bra, men det ble en 3. plass like vel.

Kaori Matsumoto er mer kjent for sin intensitet og “ville” stil enn for finslepen teknikk. I Japan gir de gjerne utøverne sine kallenavn, og noen av disse har vært “The beast”, “The assassin” og “Peter Pan”. Hennes eget favorittnavn er “The beast”. Les mer om Kaori Matsumoto på CNN.