Automne Pavia

Home / Kjente judoka / Automne Pavia

Automne Pavia (født 3. januar 1989) er blant verdens beste kvinnelig judoutøvere i vektklassen inntil 57 kg. Det foreløpige høydepunktet i karrieren hennes fant sted under OL i London i 2012 der fikk hun 3. plass. Fra tidligere er hun europamester og jr.-verdensmester. (Se en oversikt over alle medaljene hennes her.)

Hun vokste opp i en stor familie som nummer to i en søskenflokk på åtte barn. Selv om hun startet tidlig med judo, var det ikke selvsagt at det var judoutøver hun skulle bli. Allsidighet stor høyt i kurs hos familien Pavia, og hun har blant annet spilt håndball. Men etter hvert følte Automne at hun måtte velge én idrett. Valget falt heldigvis på judo, noe som helt sikkert må ha gledet hennes far som underviser i judo.

Som liten var jeg mer typen til å leke med gutter. Judo passer perfekt for meg. Jeg får virkelig rase fra meg, jeg kan glemme omgivelsene. Det å kaste motstanderen er en personlig tilfredsstillelse.

I judo fant Automne en idrett som passet henne perfekt. Her kunne hun bruke energien sin i trygge omgivelser. Den kjente franske judoutøveren Marc Alexander (olympisk mester) så at hun hadde talent, og han oppfordret henne til å delta i konkurranser. Hun gjorde det bra i lokale og nasjonale konkurranser, og i 2007 begynte hun på den kjente idrettshøgskolen Insep (National Institute of Sport).

Etter at judokarrieren er over har Automne Pavia lyst til å jobbe med barn. Hun har fått karriereveiledning på Insep, og de har anbelfalt henne å fokusere på CAP Early Childhood. Framtiden vet hun selvsagt ikke så mye om, men familieliv står visstnok høyt på agendaen – i alle fall etter at judogien er lagt på hylla.

Kilder:

Related Posts