Paralympiske leker i judo

Home / Konkurranse / Paralympiske leker i judo

I kveld åpnes de Paralympiske leker i London. Judo er den eneste kampsporten som står på programmet blant mange ulike idretter der verdens beste utøvere skal måle krefter og ferdigheter. Judo for menn ble en del av det paralympiske programmet under OL i Seoul i 1988. Kvinnene har deltatt siden OL i Athen i 2004.

Judo for synshemmede (blinde og svaksynte) er en glimrende paralympisk øvelse. Fordi judo er preget av svært mye fysisk nærkontakt, selv når man ikke utfører teknikkene, passer idretten perfekt. Utøverne deles inn i tre nivåer (B1, B2 og B3) der B1-utøverne er fullstendig blinde. Alle utøverne konkurrerer mot hverandre – uavhengig av hvilken klasse de tilhører. B1-utøverne markers med en rød sirkel på drakten slik at dommerne kan tilpasse sin dømming. Dersom utøveren også er døv markeres dette med en blå sirkel på ryggen av drakten. Les mer om inndelingen av judoutøverne her.

Det er ikke store forskjeller mellom judo for seende og for svaksynte eller blinde. Den største forskjellen er kanskje at utøverne må ha kontakt med hverandre før kampene starter. Dette gjør det enklere å orientere seg.

Judokonkurransen finner sted på ExCel-arenaen som er den største under disse lekene.

Related Posts