The thrill of victory and the agony of defeat

Home / Samfunn og kultur / Litteratur / The thrill of victory and the agony of defeat

The thrill of victory and the agony of defeat er en interessant bok, i alle fall for alle judoka som er opptatt av konkurransejudo. Boken inneholder intervjuer av 36 judoka som vant medaljer under OL i Athen i 2004. I tillegg kan du se drøssevis av bra judobilder. (Det er tross alt Bob Willingham som står bak boken.)

Hoveddelen av The thrill… (over 200 sider) er viet til intervjuer (og bilder) av utøverne. De letteste utøverne først, og de tyngre til slutt. Alle utøverne får de samme spørsmålene, og det gjør det både enkelt og interessant å sammenligne svarene de kommer med.

Hvis du leser boken fra begynnelse til slutt, så vil du først få beskrevet metodevalg, teknisk utstyr brukt under intervjuer, valg at fotoutstyr og lignende. Deretter kommer intervjudelen, og til slutt kommer en del med tabeller, analyser og så videre.

Denne boken ligner ikke på noen andre judobøker jeg har lest. Den eneste som er i nærheten må være The Fighting Spirit of Judo skrevet av Yasuhiro Yamashita. Men The thrill… går mye mer i dybden etter min mening.

Jeg kan absolutt anbefale boken til alle konkurranseutøvere og trenere.

Judoteknikk
Historikk
Bildekvalitet
Originalitet

Forfattere: Bob Willingham med David Matsumoto
Antall sider: 292
Forlag: Ippon Books
ISBN: 978-0-9555351-1-6

Denne boken MÅ du ha i bokhylla.

Related Posts