Mest lest i 2010

Home / Tips / Mest lest i 2010

 

Årets mest populære sider på JudoMania Online dekker et ganske variert felt, alt fra kjendiser og filmstjerner til pedagogikk og psykologi. Den artikkelen som fikk mest oppmerksomhet mot slutten av året var “Norges beste judoka“. Ellers er som vanlig Peta Wilson og MAKVISE populære saker på JudoMania Online.

 

10. Spiseforstyrrelser
SpiseforstyrrelseDenne artikkelen er litt over 10 år gammel, men den leses fortsatt av svært mange. Judo er dessverre en av flere idretter der en god del utøvere lider av spiseforstyrrelser. Men mitt inntrykk er at de fleste klubber har trenere som kjenner til problematikken, og som etterhvert har tilstrekkelig utdanning til å vite hvilke tegn man skal være på vakt overfor.

9. Norges beste judoka
I oktober i år spurte jeg dere om hvem som er norges beste judoka gjennom tidene. Det spørsmålet engasjerte mange, og saken ble raskt en av de mest leste på judosidene mine. Den holdt seg varm i flere uker, og fortsatt kommer det et og annet besøk på siden.

8. Bruce Lee
Bruce Lee er en av mange kjente personer som har trent eller hatt en tilknytning til judo på en eller annen måte. Flere av instruktørene og utøverne på treningssenteret til Bruce Lee trente judo, og i boken Tao of Jeet Kune Do ser vi også hvordan han synes judo var nyttig i forhold til kontrollteknikker. Dessuten får okuri eri jime, tai otoshi, o soto gari, tomoe nage spesiell omtale.

7. Laetitia Casta
laetitiacastaFor 10-15 år siden var Laetitia Casta en av verdens mest kjente modeller. Hun har også gjort noen filmroller, blant annet i spillefilmen Asterix. Laetitia Casta begynte med judo sammen med broren sin i 1986, og hun graderte seg til brunt belte etterhvert. Der stoppet det vel mer eller mindre opp, men hun mener at hennes erfaring med judo har vært nyttig i hennes arbeid som fotomodell. Judotreningene har lært henne å beholde kontrollen, sette grenser for seg selv, ikke være aggressiv.

6. Treningsdagbok
Jeg har i alle å ført treningsdagbok – i både stor og liten målestokk. Da jeg virkelig prøvde å bli god i konkurranser skrev jeg både treningsdagbok, konkurranselogg og holdt oversikt over kostholdet. Men jeg har uansett nivå på treningen alltid hatt en skriftlig loggføring av mengde, antall ganger og utbytte i en eller annen form. Denne artikkelen forklarer poenget med å føre treningsdabok, og du kan laste ned et par varianter til eget bruk også.

5. 10 viktige japanske ord og uttrykk
Det kan virke som om grunnleggende og helt enkle uttrykk på japansk slår an. Siden inneholder også et par linker til gratis språkkurs.

4. Brasiliansk jujutsu
Brasiliansk jujutsu har vært i skuddet noen år nå. I fjor fikk jeg gleden av å trene et par økter selv, og det ga mersmak (selvfølgelig bare som et tillegg til judo). Treningsformen er svært fysisk krevende, og siden mesteparten av kampene foregår på bakken er styrke et klart pluss.

3. 10 tips for effektiv styrketrening
Det finnes alle mulige lure og ikke fullt så lure tips om styrketrening. Disse tipsene fokuserer kanskje mest på rammene rundt, for eksempel hvile, kosthold og den typen hensyn.

2. MAKVISE
Jeg jobber som lærer, og i løpet av utdannelsen min lærte jeg mye om ulike undervisningsmodeller, metoder, didaktikk, motivasjon og så videre. Et fornøyelig stort antall av forskere og pedagoger ønsker å lage snedige modeller, figurer og forkortelser for å illustrere sine idéer. MAKVISE er en slik forkortelse. Den kan nok diskuteres og kritiseres, men som en helt grei og enkel huskeliste for folk som arbeider med grupper av mennesker kan den fungere godt.

1. Peta Wilson
Actress Peta Wilson in YardTja, hva skal man si om dette? År etter år havner Peta Wilson på topp som den mest leste siden på JudoMania Online. Hvis man ser på alle årene tilsammen, så er siden om Peta Wilson lest over dobbelt så mange ganger som nummer 2 (MAKVISE). Hun er jo selvsagt ganske kjent, pen og til tider lettkledd, og hun har selvsagt trent litt judo, men hun er liksom ikke a-kjendis med fast spalteplass i sladrepressen. Uansett overlegen seier til Peta Wilson.

Related Posts