Nybegynner-guide i judo

Home / Tips / Nybegynner-guide i judo

Denne nybegynner-guiden forklarer deg hva judo er, hva du trenger å tenke på hvis du vil trene judo, og hvilket utstyr som er nødvendig for å få utbytte av treningen. Dessuten får du vite hvor du kan henvende deg hvis du lurer på noe.

Kort om judo

Judo er en moderne kampsport som ble utviklet i Japan for omtrent 100 år siden. Kampformen består hovedsaklig av kast- og kontrollteknikker, og den kan minne litt om bryting. De aller fleste klubber i Norge er registrert i Norges Judoforbund som er et særforbund under Norges Idrettsforbund.

Teknikker

Det finnes spark og slag – atemi waza i judo, men disse teknikkene brukes aldri på ordinære judotreninger.

Treningsutstyr og -klær

De første månedene er det ikke nødvendig med annet utstyr enn en vanlig treningsdrakt. Det er fint om klærne du bruker er litt vide, og de kan gjerne være slitt. Treningstøyet kan med fordel dekke knær og albuer – slik at du unngår skrubbsår.

Etter en stund bør man investere i en judodrakt som er spesielt egnet for teknikkene man øver på i judo. Som regel selger klubbene billige og gode drakter. Det er sjelden billigere å kjøpe direkte fra forhandler. En grei judodrakt koster omtrent 500-1000 kroner.

Det lønner seg ikke å bruke karate- eller taekwondodrakter. Disse er tynnere enn judodrakter, og de vil derfor raskt bli ødelagt.

Alder og kjønn

  • Alder: 8-10 år og oppover (enkelte klubber tilbyr “judolek” for barn helt ned til 3-4 år)
  • Kvinner og menn (trener som regel sammen, men konkurrerer hver for seg)

Mer informasjon

Norges Judoforbund
Postadresse: 0840 Oslo
Besøksadr.: Sognsveien 75 K

Nettside: www.judo.no
E-post: judo@nif.idrett.no
Telefon: 21 02 98 20 / Faks: 21 02 98 21

Related Posts