Elixia Ringnes Park

Home / Trening / Elixia Ringnes Park

lifefitness1

Dette skal handle mer om tredemøller og innendørs løping enn om Elixia Ringnes Park. Men jeg har forlatt SATS til fordel for Elixia i løpet av juleferien. Jeg har mer eller mindre vært medlem på SATS siden de startet i 1995. (Tror jeg begynte i 1999.)

Elixia har jeg aldri vært på tidligere. Jeg har vel bare tenkt at det har vært teit å betale 1000 kroner mer i året bare for å ha fine garderober og fancy treningsutstyr. Men nå er jeg altså medlem, og i dag var min første økt på Elixia. Siden jeg trente styrke på SATS i går, valgte jeg tredemølle som dagens hovedaktivitet.

Elixia Ringnes Park har mange tredemøller – over 20 stykker. Tredemøllene er fra Life Fitness, og de er vel de mest avanserte jeg har løpt på.

Dette var bra med tredemøllene (som heter 95T Inspire):

 • Stor intuitiv skjerm (7″)
 • iPod-tilkobling slik at den funker med Nike + iPod
 • Bruk gjerne en USB-minnebrikke hvis du ikke har iPod
 • Masse ulike løypeprofiler (11 kategorier med flere valg i hver kategori)
 • Store knapper slik at det blir enkelt å endre hastighet og lignende underveis
 • God demping i underlaget
 • Grei plassering av pulsmåleren
 • Det var digg å høre sin egen musikk underveis (JudoMania Powersongs)

elixia-nike

Vel hjemme etter endt trening var det bare å synkronisere iPod-en på vanlig vis. Hele prosessen gikk aldeles smertefritt. Det var litt forvirrende å bli ønsket velkommen som ny bruker av Nike + iPod siden jeg har bruke systemet over 120 ganger. Heldigvis var det bare å bruke det gamle passordet og brukernavnet, så la treningsøkten seg pent inn blant alle de andre løpeturene mine.

elixia-nike2

Som du ser er økten skravert for å markere at den har foregått på en tredemølle. Ellers kan jeg nevne at grafen som viser hvordan du har løpt kun registrerer hastighet og lengde. Derfor ble dagens økt ganske så flat, selv om jeg valgte et heftig program på tredemølla med bratte bakker og mye slit.

elixia-nike3

Siden mange av grafene kan bli ganske like, valgte jeg å legge inn intensitet og tid som navn på økten. Slik at dagens løpetur fikk navnet Elixia – level 10, 30 minutter.

Related Posts
 • hei. arne
  jeg har planer om å starte en privat dojo.
  hvor man kan feks sparre med meg.det vil koste penger. kun judo. spark slag ikke tillat.

  hva synes du om ideen
  mvh
  muharrem

 • Hei Muharrem! Det høres ut som en bra idé. Jeg ville i alle fall betalt ganske så mye for å gi deg en omgang;) Lykke til!

JMO på Instagram