Øk balanseevnen radikalt

Home / Trening / Teknikk / Øk balanseevnen radikalt

Vi vet at balanse er viktig i alle kampformer, også i judo. Uten balanse klarer vi ikke å kaste motstanderen vår i bakken, og vi blir selv enklere offer for kast. Den enkleste måten å forbedre balanseevnen på er ved å gjøre noe med stillingen man står i. Hvis du ønsker å få 50 % bedre balanse uten særlig mye bry bør du prøve dette tipset:

[notification type=”alert-success” close=”false” ]La hofte og midje peke i samme retning som den foten du har mest vekt på.[/notification]

Vektfordelingen på føttene er stort sett alltid ulik. Dette er selvsagt er resultat av at vi beveger oss, og av at motstanderen prøver å flytte på oss. Selv om vi aldri så mye forsøker så vil vi nesten aldri ha nøyaktig like mye vekt på hver fot. Samtidig er det også slik at føttene gjerne peker i litt ulike retninger.

Forsøk dette selv ved å la noe forsøke å dytte deg i alle fire retninger. La først hofte og midje peke i samme retning som den foten med minst tyngde over seg. Prøv deretter å la hofte og midje peke i samme retning som den foten med mest vekt over seg. Når var det enklest å holde balansen?

Kilde: Increase Your Stability by 50% With This Simple Adjustment

Related Posts