Honor Blackman

Home / Kjente judoka / Honor Blackman

Honor Blackman (født 12. desember 1927) er nok best kjent for sin rolle i James Bond-filmen Goldfinger (1964). I rollen spilte hun en figur med det klingende navnet Pussy Galore. Blackman var 36 år da hun spilte Bondjente, og det var ikke bare hennes vakre ytre som ga henne rollen. Hun var også en godt utdannet skuespiller fra Guildhall School of Music and Drama i England. Hun spilte også rollen som Cathy Gale i The Avengers tidlig på 1960-tallet.

For oss som trener judo er Honor Blackman interessant fordi hun også trente judo, og som mange andre britiske kjendiser trente hun på Budokwai i London. Hun skal ha startet med judo allerede før hun var 17 år gammel, og i flere av rollene hennes utfører hun særdeles stilistiske og teatralske utgaver av judokast og karateslag.

Honor Blackmans bok om selvforsvar

Honor Blackman’s Book of Self-Defence ble utgitt av Andre Deutsch i 1965, og den ble såpass populær at den kom i flere opplag. I denne boken demonstrerer Blackman teknikker som kan komme godt med dersom man blir angrepet i en trapp, på en benk i parken, på stranden, i teateret eller andre steder der man vanligvis ferdes.

Boken virker nok litt gammeldags, og det kan være enkelt å harselere over innholdet, men den var med på å profilere judo i Europa. Her er noen bilder fra boken (og noen andre bilder i tillegg):

Kilder: NNDBAbeBooks og Joe Robinson

Related Posts