Donn F. Draeger

Home / Kjente judoka / Donn F. Draeger

Donald Frederick Draeger (født 15. april 1922 – død 20. oktober 1982) var en ledende ekspert på asiatiske kampformer. Han bodde og trente i Asia i flere tiår, og dette gjorde ham i stand til å skrive bøker og artikler som er aktuelle i våre dager også.

Utgangspunktet for Donn F. Draegers erfaringer med kampformer var at han tjenestegjorde som offiser i Stillehavet. I løpet av tiden han var i Asia fikk han kontakt med folk som trente flere kampformer.

Donn Draeger var 188 cm høy og han veide mellom 89 kg og 97 kg. Han var altså en ruvende skikkelse fysisk, og han var i tillegg en dyktig kampsportutøver. Han skrev over 20 bøker om kampformer.

Draeger begynte med jujutsu allerede 7 år gammel. Etter hvert begynte han med judo, og allerede 10 år gammel fikk han blått belte. 26 år gammel ble Draeger tildelt 4. dan i judo.

Donn F. Draeger var en av de som grunnla Amateur Judo Association i USA, og han tok del i stiftelsen av Judo Black Belt Federation som senere skiftet navn til United States Judo Federation (USJF). Donn F. Draeger var også medlem i Nihon Kobudo Shinkokai som er den eldste japanske organisasjonen som driver med klassiske kampformer.

Donn F. Draeger døde 20. oktober 1982 av kreft i leveren.

 

Kilder: Wikipedia

Related Posts