Yamato Kamisu Strength Festival

Home / Samfunn og kultur / Yamato Kamisu Strength Festival

Zero One Max arrangerte i april 2007 en profesjonell wrestling-konkurranse i Yasukuni-tempelet i Tokyo. Dette er et tempel tilegnet de som har dødd i krig for Japan i løpet av det 19. århundre. Tempelet sto ferdig i 1869. Blant de 2,5 millioner som ligger her finnes det 14 som er dømt for krigsforbrytelser. Dette gjør at Yasukuni tempelet er et kontroversielt sted.

Zero One Max kalte arrangementet for Yamato Kamisu Strength Festival, og hensikten var etter sigende å gjøre wrestling like populært som i gode gamle dager. Tempelet er ofte arena for sumokamper, men til dette arrangementet ble det installert en spesiell brytering med plass til 2000 tilskuere rundt.

Ikke nok med at det er stilig med wrestling i et tempel; området utenfor tempelet inneholder mange flotte kirsebærtrær, og turneringen fant sted samtidig med blomstringen. Det er heller ikke uvanlig å arrangere konkurranser i, eller i nærheten av, Shinto-templer. Sumo, fekting, roing, hanekamper og tautrekking er bare eksempler på turneringer og konkurranser som finner sted ved slike templer. Den religiøse baktanken er at gudene vil hjelpe den som har fortjent det mest.

I gamle dager

Det ble arrangert brytekonkurranser i Yasukuni tempelet i gamle dager også. I 1961 så mer enn 15000 tilskuere legende Rikidozan vinne over andre storheter her.

Den aller mest kjente turneringen som fant sted skjedde i 1921. Da vant den amerikanske brytekongen Ad Santel over flere dyktige judoutøvere fra Kodokan. Han slo blant andre Reijiro Nagata.

Allerede 7 år tidligere hadde Santel vunnet over kjente judoka. Da vant han over den selvutnevnte “japanske judomesteren” Tokugoro Ito. Etter dette kalte Santel seg selv for verdensmester i judo. Kodokan var pinlig berørt på grunn av dette, og de ønsket virkelig å vinne turneringen i 1921. Det klarte de altså ikke.

Ad Santels seier over utøverne fra Kodokan bidro til å gjøre amerikansk bryting populært i Japan også.

Kilde: MMA HOF, Yasukuni Shrine

Related Posts