Ne waza er enklere enn tachi waza

Home / Humor / Ne waza er enklere enn tachi waza

Jeg har tidligere flagget min preferanse for tachi waza, og her er noen begrunnelser for dette selvsagte standpunktet: 😉

  1. Balanse er naturlig for folk flest. De aller fleste av oss har trent ubevisst på å holde oss på bena hele livet. Altså er tachi waza mye vanskeligere enn ne waza (og slik sett mye kulere).
  2. Folk har en tendens til å ville ligge på rygg, akkurat som når man sover, eller når man jobber i ne waza. Dette gjør det usedvanlig enkelt å snu nybegynnere rundt på rygg – mye enklere enn å kaste nybegynnere i bakken.
  3. I tachi waza må du bryte balanse til vedkommende for å utføre et kast. Uke kan enkelt og greit flytte bena litt for å gjenvinne balansen. I ne waza kan ikke uke gjøre så mye for å vinne tilbake en tilsvarende fordel. Tori kan bare legge seg på deg, og dermed kan du nesten ikke flytte deg.

Konklusjon: tachi waza for de med teknikk og intelligens, ne waza for alle dere andre.

Related Posts