Judo som realistisk selvforsvar

Home / Selvforsvar / Judo som realistisk selvforsvar

Dette er det mange som mener mye om. Jeg spør likevel om hvilke teknikker som ville fungert for deg, ikke alle andre 😉

 1. Hvilke judokast ville fungert for deg i en virkelig selvforsvarssituasjon? (Ikke slag, spark, kvelinger eller slike teknikker, men nage waza.)
 2. Ville kastet fungert mot motstandere uten judogi, eller mot større motstandere?


For meg personlig ville jeg tro at dropdown seoi nage ville fungert som bare det. (Hvis jeg hadde fått riktig grep da…) Ellers har jeg en fornemmelse av at feiinger kunne fungert godt om man fikk motstanderen i bevegelse.

Related Posts
 • Jørgen

  Spørrs hvem som kaster. Meg personlig ville sikkert ha brukt feinger siden det er det jeg er best på.

 • Helt sikkert smart å bruke teknikker man kan skikkelig godt. Feiinger tror jeg mer og mer på i alle sammenhenger – selvforsvar, konkurranser og trening for øvrig.

 • Andreas

  Har jobbet som dørvakt i noen år og det er et par judoteknikker som jeg har fått bruk for. Judo er et fantastisk selvforsvar, ettersom man slipper å skade motstanderen med mindre det blir nødvendig. Det viktigste selvforsvar er prateboksen. Det burde vært obligatorisk for alle dørvakter å ha sort belte i å kunne “snakke” 🙂 det er iallefall min erfaring.

  Populær påstand: “Å trene med judogi er urealistisk og at man aldri vil møte folk på “byen” med slik drakt uansett, så hvorfor ikke bare trene uten?”

  Virkeligheten: Hvor mange har du møtt på “byen” som går naken? Sansynligvis ikke mange, med mindre du er naturist. De aller fleste har nok klær på seg for å sikre et godt grep å kunne kaste med (skjorte, genser, jakke osv.) eller i det minste skape kuzushi nok til å felles over ende.

  O-soto-otoshi: Dette er en klassiker. Denne kastet er så effektivt i virkeligheten at man blir nesten litt overrasket. Har avbrutt et par slosskamper med denne teknikken og avverget at noen av partene skadet seg. Typisk selvforsvarsteknikk mot slag. Blokker, Tsukuri, utfør.

  Ko-soto-gake: I mange opphetete situasjoner blir man stående tett oppe i hverandre uten muligheten å flykte direkte. Dette kastet kombinert med en angriper som går “rundt deg” er veldig effektivt. Ble konfrontert med en gjest en gang som var ruset på amfetamin og sa han skulle drepe alle sammen på utestedet. Han gikk tett opp til meg og var veldig aggresiv med knyttet neve. Jeg responderte med å sirkle rundt ham slik at jeg fikk øyekontakt med de andre vaktene. Vedkommende fulgte naturlig etter meg. Utførte ko-soto-gake like før han satt ned foten og vips lå han på bakken.

  Det enkle er ofte det beste 🙂

 • Takk for erfaringsdelingen. Likte særlig ko soto gake- varianten. Det er nemlig et av mine favorittkast:)