En god uke

Home / Trening / En god uke

Hva skal til for å kunne fungere som en god uke? Jeg har ofte fått høre at jeg er en god uke, men hva er det nøyaktig som kreves for å kunne kalle seg en god uke? Er det god fallteknikk? Er det at man er en god tori? Er det erfaring fra konkurranser? Er det at man har trent i mange år og har fått svart belte? Eller er det helt andre faktorer som er viktige?

Når jeg er uke for en partner, enten det er i kata, randori, uchi komi, nage waza eller andre treningssituasjoner, forsøker jeg så godt jeg kan å være 100 % oppmerksom på hva tori foretar seg.

Dersom tori er bedre enn meg lar jeg vedkommende få trene slik at effekten av å bruke meg som uke blir best. I slike tilfeller er det særdeles viktig med god ukemi. Jeg forsøker også å yte motstand i randori slik at treningen blir mest mulig konkurranselik, for eksempel ved at jeg holder høyt grep, lavt grep, stadig skifter, forsøker feiinger hele tiden og så videre.

Dersom jeg har trent mer enn tori forsøker jeg så godt jeg kan å tilpasse meg styrke, teknikk, vekt, kjønn og alder på vedkommende.

Related Posts
JMO på Instagram