Selvforsvar i bilen

Home / Selvforsvar / Selvforsvar i bilen

Jeg vet ikke om mange tenker på det, men etter å ha kjørt drosje gjennom Kingston på Jamaica for noen år siden slo det meg at man kan være sårbar i en bil. Sjåføren låste alle dørene på bilen, og vi raste gjennom sentrum på rødt lys i vill fart. Jeg vet egentlig ikke hva som ville vært farligst: å sitte på med den gale sjåføren, eller det å bli overfalt av de lokale gangsterne. Det gikk i alle fall bra, og vi ankom hotellet uten varige mén. Uansett kan det være greit å være klar over mulige farer når man kjører bil.

I en bil, som i de fleste andre tilfeller, kan det være smart å følge ekstra nøye med når man er alene på øde steder.

  1. Hvis noen forsøker å true deg inn i en bil, så bør du løpe i stedet. Det er mye tryggere utenfor bilen enn inne i bilen
  2. Vær oppmerksom når du nærmer deg bilen din.
  3. Ta et raskt blikk inn i bilen din før du setter deg inn.
  4. Lås dørene når du sitter inne i bilen.
  5. Vær oppmerksom hvis noen spør deg om hjelp like før du setter deg inn i bilen din.
  6. Ikke sveiv ned vinduet uten videre hvis noen banker på.
  7. Hvis noen har kommet seg inn i bilen din, og vedkommende truer deg til å kjøre, er det viktig at du fester sikkerhetsbeltet ditt. Da har du muligheten til å komme deg ut selv om dere skulle kollidere i noe.
  8. Havner du i bagasjerommet kan du prøve å sparke baklyset ut. Da kan du få en åpning som du for eksempel kan vinke ut av. Ikke glem mobiltelefonen!
  9. I parkeringshus bør du bruke heis i stedet for trapper. Trappene er ofte mer folketomme, og man er mer utsatt for overfall.
  10. Hvis noen stopper deg og forlanger å få overta bilen din, kan det være lurt å etterkomme kravet – særlig om vedkommende har våpen.

Självförsvarsbloggen har lagd en side for deg som reiser kollektivt. Tipsene der kan være verdt å lese: Sex tankar som gör din resa med kommunaltrafiken säkrare

Kilde: "Get In The Car"

Related Posts