Venner

Friendship

Det er sosialt å trene judo. Judoklubber er som små samfunn. Medlemmene i en judoklubb føler ofte sterk samhørighet. Og ganske ofte samarbeider medlemmene utenfor dojoen – enten det gjelder dugnader for å samle inn penger, bursdagsfeiringer, juleavslutninger, felles utflukter og så videre.

Mange opplever å få venner for livet i en judoklubb. Det kan virke som om den harde treningen binder folk sammen. Kanskje er det slik at de man kaster mest i matta på treninger, er de man kommer best overens med etter at treningsøkten er over.

I et lite land som Norge blir også følelsen av å høre sammen sterk for alle som trener judo – uansett hvilken klubb de måtte tilhøre. Det merker man tydelig i de nasjonale stevnene og på treningsleier, kurs og samlinger.

Related Posts
JMO på Instagram