Sakujiro Yokoyama

Home / Kjente judoka / Sakujiro Yokoyama

sakujiroyokoyamaSakujiro Yokoyama (f. 1864, d. 1914) var en av Shitenno no Kodokan. Han var en av de mest kjente trenerne på Tenshin shinyo ryu, en av de eldre jujutsuskolene i Japan, som Jigoro Kano hentet mye inspirasjon fra når han utviklet judo.

Yokoyama var en kraftigere mann enn gjennomsnittet på denne tiden. Historien sier at han var omtrent 169 cm høy og veide 95 kg da han var 26 år. Han hadde noen sterke, effektive og kraftfulle teknikker og ble kalt “Devil Yokoyama” på grunn måten han gikk kampene sine på.

Yokoyama møtte i 1886 Hansuke Nakamura i et historisk oppgjør som satte begge utøveres dyktighet, erfaring og taktiske egenskaper på en stor prøve. Hansuke var en av de store mesterne på Ryoi Shintoh-ryu, og nærmest som en kjempe å regne i Japan med sine 176 cm og 94 kg.

Yokoyama kjempet med alle teknikker han kunne – likevel var det ikke nok til å vinne kampen. Kampen varte i 55 minutter uten at noen hverken ga eller tok poeng. Til slutt måtte dommeren dele seieren mellom de to utøverne.

Kilde: Wikipedia

Related Posts